// Підглянуто у мережі кафе Джаггант)
Складові:
🔹200 гр дрібно нарізаних сухофруктів (фініки, родзинки, журавлина, інжир, чорнослив, курага)
🔹Цедра 1 апельсина
🔹50 гр дрібно порубаних волоських горіхів або пекан
🔹1 ч.л. меленого імбиру, ½ ч.л. кориці, 1 ч.л. суміші прянощів (мускатний горіх, гвоздика, кориця)
🔹240 мл апельсинового або яблучного соку
🔹60 гр кокосового масла (або іншого рослинного)
🔹200 мл рослинного молока
🔹1 ч.л. екстракту ванілі (ваніліну)
🔹Щепотка солі
🔹150 гр мигдальної муки (можна перемолоти мигдаль)
🔹150 гр пшеничного борошна
🔹Сок ½ лимона
🔹2 ч.л. розпушувача
🔹¼ ч.л. соди
Приготування:
➡Поместіте сушені фрукти, горіхи, імбир, корицю, спеції і цедру в миску і залийте соком так, щоб він лише покрив інгредієнти. Приберіть в холодильник на 24 години.
➡Разогрейте духовку до 180⁰С.
➡Кокосовое масло розтопіть, додайте до нього молоко, лимонний сік, ваніль, сіль і мигдалеву борошно. Перемішайте, потім додайте борошно, розпушувач, соду і ще раз добре перемішайте. Додайте сухофрукти з горіхами разом з рідиною, в якій вони наполягали. Якщо тісто здасться занадто сухим, додайте трохи молока, якщо занадто густий, додайте ще борошна.Перемішайте.
➡Смажьте форми для випічки маслом або застеліть пергаментом. Вилийте тісто у форму. Випікайте близько 30 хвилин до золотистої скоринки. Перевірте кекс зубочисткою, залиште його на 5 хвилин у формі, потім вийміть і остудіть на решітці.
⠀
⠀
Смачного!